Nyheder
Husk reglerne om prismarkedsføring til Black Friday
Black Friday er lige om hjørnet, og Black Week, Black Month (og hvad butikkerne ellers kan finde på) er allerede godt i gang. Men har du styr på reglerne for prismarkedsføring, som trådte i kraft sidste år? Hvis ikke, giver vi dig de vigtigste punkter her.
Markedsføring af ordet ”PANSERGLAS” var hverken i strid med varemærkeloven eller markedsføringsloven
Den 24. oktober 2023 traf Sø- og Handelsretten afgørelse i en mangeårig og omfattende retssag om brug af betegnelsen ”panserglas” i forbindelse med markedsføring af skærmbeskyttelsesprodukter til touchskærme. Sagen blev ført af Michael Hansen fra Otello.
NYT FRA HØJESTERET: TREK TABER SAG MOD T. HANSEN
Højesteret har den 4. oktober 2023 sat endeligt punktum i en varemærkesag mellem cykelproducenten Trek Bicycle Corporation og T. Hansen Gruppen. I sagen blev det vurderet, om T. Hansens brug af betegnelserne ”OUTTREK” og ”OUTTREK TECHNOLOGY” krænkede Treks varemærkerettigheder.
Spekulerer du på om kinesiske elbiler kommer til at dominere i Europa?
Elbilerne er kommet for at blive, og der er en bred vifte af nye elbiler på vej. Dette kan bl.a. ses i de internationale patentdatabaser, hvor vi netop nu kan konstatere en tydelig tendens, hvor kinesiske elbilproducenter søger deres opfindelser patenteret på det europæiske marked. Kinas største elbilproducent, BYD, indleverede 1.557 nye patentansøgninger i 2022, hvilket var over det dobbelte sammenlignet med deres nærmeste konkurrent. Heraf er cirka 11 % af ansøgningerne indleveret i Europa, hvilket underbygger BYD’s intention om at indtage det europæiske marked.
Voucherordningen 2023 er åben - få tilskud til registrering af dit varemærke, design eller patent
Nu kan små og mellemstore virksomheder med hjemsted i EU igen søge om tilskud til deres varemærke-, design- eller patentansøgninger. Tilskuddene dækker udgifter til gebyrer både i forbindelse med danske, EU- og internationale ansøgninger. Bemærk at midlerne fordeles efter først-til-mølle-princippet, hvorfor ordningen lukker, når midlerne er brugt op.
PAS PÅ FALSKE IP-OPKRÆVNINGER!
Vi modtager lige nu mange henvendelser fra virksomheder, der oplever at modtage falske IP-opkrævninger. Afsenderne udgiver sig for at være officielle organisationer, og man får let det indtryk, at der er tale om en officiel opkrævning, som man skal betale for at beskytte sit varemærke. Svindlerne bliver mere og mere professionelle, og det kan være vanskeligt at gennemskue, om der er tale om svindel. De falske organisationer får det ofte til at lyde som om, at der er tale om en hastesag, og man skal betale, hvis man ikke ønsker at miste sine rettigheder til f.eks. sit varemærke.
Så er det sikkert. Enhedspatentet og UPC bliver en realitet fra den 1. juni 2023
Udsættelse på udsættelse, men nu begynder opstartsperioden snart. Enhedspatentet og den tilhørende europæiske patentdomstol (UPC) har været meget længe undervejs, men Tyskland har den 17. februar 2023 deponeret deres ratifikationsinstrument (en slags godkendelse), og dermed er det nu sikkert, at enhedspatentet og den fælles patentdomstol bliver klar og træder i kraft den 1. juni 2023.
NU KAN DER ANSØGES OM ENHEDSPATENT
Patentdomstolen træder i kraft den 1. juni 2023, men du kan allerede nu ansøge om enhedsbeskyttelse af dit europæiske patent, og opnå såkaldt ”enhedspatent”. Enhedspatentet er et europæisk patent, som giver beskyttelse i en række EU-medlemslande på baggrund af blot en enkelt ansøgning til Den Europæiske Patentmyndighed (EPO).
BITZ OG F&H SKAL BETALE 6,4 MILLIONER KRONER TIL KERAMIKER WÜRTZ
Efter syv års kamp for domstolene, udmålte Sø- og Handelsretten i sidste uge økonomisk kompensation til keramiker Kasper Würtz for F&H og Christian Bitz’ krænkelse af en række keramikprodukter. Sø- og Handelsretten tilkendte Würtz 6,4 mio. kr. i vederlag og erstatning, hvilket umiddelbart kan lyde af meget. F&H og Bitz havde imidlertid haft en uretmæssig omsætning for omkring 57 mio. kr. på de krænkende produkter, og afgørelsen viser, at det desværre ofte kan betale sig at krænke andres rettigheder.
Opførelse af udendørs fitnessredskaber udgjorde designretlig krænkelse
Designregistrering er ikke kun relevant for tøj, smykker og møbler, men for alle typer af produkter, der har en særlig udformning og et nyt udseende. Dette er en nyere afgørelse om en række udendørs fitnessredskaber et godt eksempel på.